"Let's get up on the roof"


"Let's get up on the roof". Met die woorden bepaalt Ringo Starr in januari 1969 de locatie van een onaangekondigd concert: het dak van Apple Music Studios in Londen. Het is het laatste concert van The Beatles; door de immense populariteit is optreden bijna niet meer mogelijk. De geplande tour - The Get Back Sessions - zal er nooit komen.

Fast forward naar 2021

Fast forward naar 2021. Een livepubliek bereiken is voor muzikanten in deze tijd - om heel andere redenen - niet makkelijk. Op zondag 19 september gaan we daarom het dak op, onder het mom: let's get back up on the roof. Jonge bands uit Friesland die tijdens de pandemie nieuwe muziek hebben geschreven, maar deze nog niet hebben kunnen opvoeren krijgen het hoogste podium van Leeuwarden. Op één voorwaarde: maak binnen een paar dagen een eigen vertolking van The Beatles' Get Back. Het wordt een ode aan de mensen uit de muziekindustrie, die altijd creatief hun weg zullen vinden.

Image
19 september 17:00
Save the date!

Opslaan in agenda:

AppleGoogleOutlook.com

Programma


Abdomen | Get Back - a rooftop livestream

Abdomen

Muziek
Drie eigenzinnige Friezen die worden beschreven als punk, garage en grunge: noem het zoals je wilt. Genres zijn niet belangrijk, oordoppen wel. Liveshows zijn energiek, buitensporig, theatraal, chaotisch en ondefinieerbaar, maar vooral heel puur en hard. 
Amarens de Boer | Get Back - a rooftop livestream

Amarens de Boer

Muziek
Amarens is liedjesschrijfster en zangeres. Haar muziek heeft net als haar roots veel verschillende invloeden: kleinkunst, jazz en popmuziek. De teksten bevatten vaak een woordgrap of twee en omvatten allerlei thema’s.
Koen Haringa | Get Back - a rooftop livestream

Koen Haringa

Een duizendpoot die o.a. bedenker en oprichter is van Mooiedingenmakers, Stadsoase, mede-oprichter Welcome to The Village. Ook Matchmaker Cultuur van Leeuwarden en adviseur en programmeur Liet. Een ondernemend en creatief type dat ook in coronatijd in oplossingen denkt.
Celine Wierda | Get Back - a rooftop livestream

Celine Wierda

Cultureel programmeur en theatermaker. Is bijvoorbeeld programma producent bij Explore The North, en oprichter van SELF. Collective waar jonge kunstenaars hun werk laten zien. Organiseerde in coronatijd het Festival De Broeikas: een platform voor jonge culturele makers.
Foto: Marc Henri Quere
Joris Hoebe | Get Back - a rooftop livestream

Joris Hoebe

Afgestudeerd regisseur aan de Nederlandse Film Academie, en raakte daarna bezeten door multi-media en ondernemen. Oprichter van New Noardic Wave: het platform voor film en mediamakers in het noorden. Bedacht in coronatijd verschillende nieuwe initiatieven.
Met dank aan
GV Stage Equipment - What is Live
LF2028 Arcadia - What is Live

Get Back - a rooftop livesteam - is een online evenement geproduceerd door What is Live, een productiehuis voor livestreams op locatie. Wij ontwikkelen en realiseren online en hybride evenementen waar jij maar wilt. Klik hier voor meer informatie over onze dienstverlening.
What is Live